A MÖLLER’S TÖRTÉNETE

Csoda Északról

A tőkehalmáj-olajnak nagy múltja van mind a népi, mind a hagyományos orvoslásban Észak-Európában. Skóciában és Norvégiában évszázadok óta csemegének tekintik, és a friss tőkehalmájat már jóval azelőtt is tisztelték gyógyászati célokra, hogy Peter Möller feltalálta volna az egészségre pozitívan ható olaj kinyerésének modern módszerét

Peter Möller – az ember a folyékony arany mögött

A Möller’s márkát 1854-ben alapította Peter Möller gyógyszerész. Peter Möller elkötelezett híve volt az omeg-3 zsírsavaknak és a tőkehalmájnak. Ez az erős hit volt az alapja annak, hogy később felfedezték a tőkehalmájban található természetes A- és D-vitamint is, amely így tovább növelte a termék jelentőségét.

Peter Möller cégének megalapítása óta az idő múlásával a Möller’s termékek minőségének, tisztaságának és ízének optimalizálása érdekében továbbfejlesztett feldolgozási módszerek kerültek folyamatosan bevezetésre.

Peter Möller’s-nek köszönhetjük, hogy az egészséges tőkehalmáj-olajat elhozta az emberekhez szerte a világon.

Peter Möller 1793-1869

Fontos dátumok időrendben

Timeline

Lányok sorban állnak, hogy megkapják a napi adag Möller's-t 1925-ben az oslói Sandaker általános iskolában.

A norvégok étrendjének szerves része már közel 170 éve

A Möller’s tőkehalmájolaj 1854 óta a norvégok egészségügyi napi rutinjának szerves része.

1929-1963 között a Möller’s tőkehalmáj-olaj bekerült “Az oslói reggeli” iskolai projektjébe, hogy minden diák egészségesen és táplálóan kezdje a napját.

100% vadon élő északkeleti sarkvidéki tőkehal

A Möller’s tőkehalmájolaj északkeleti sarkvidéki tőkehalból készül. A festői Lofoten és a Vesterålen vizeiből származik.

Az északkeleti sarkvidéki tőkehal, helyi nevén “Skrei” minden évben elképesztő utat tesz meg a Barents-tengeren keresztül, hogy elérje a norvég partoknál lévő ívóhelyeit. Mire eléri a norvég szigetvilágot, a világ legelegánsabb, legerősebb és legkarcsúbb tőkehala lesz, ami egyedülálló minőséget kölcsönöz neki.

A tőkehal ívási szezonja januártól áprilisig tart. Ez az egyetlen időszak az év során, amikor frissen fogott tőkehalat lehet kapni.

boat-1

Lofoten - egy különleges történelmi helyszín

Amióta az első emberek több mint 7 000 évvel ezelőtt a Lofoten-szigetekre érkeztek, azóta halásszák az északkeleti sarkvidéki tőkehalat, amely legalább 860 óta Európa-szerte híres. Nem csoda, hogy a halászat olyan fontos részét képezi a régió történelmének.

A tőkehal természetesen gazdag omega-3 zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban.

A legmagasabb minőség és frissesség

A Möller’s termékeiben felhasznált tőkehalat hagyományos halászhajókkal fogják ki. A májfeldolgozás első lépései már 24 órán belül a fogás pillanatától számítva megkezdődnek a legmagasabb minőség és frissesség biztosítása érdekében.

Az ikonikus zöld üveg

A Möller’s ikonikus zöld palackjai nem sokat változtak az évek során. Kezdetben a cég alapítója, Peter Möller volt az egyetlen személy, akinek megengedték, hogy megtöltögesse őket, biztosítékul a tartalmuk minőségére.

A Möller’s-t kezdetben csak gyógyszertárakban árulták, ma már nemcsak gyógyszertárakban, hanem élelmiszerüzletekben, drogériákban és e-kereskedelmi platformokon is megtalálhatóak a termékek.