quali sono i benefici dell'olio di fegato di merluzzo

A tőkehalmáj-olaj előnyei

A tőkehalmáj-olaj elképesztő egészségügyi előnyökkel bír, mivel négy fontos tápanyagot is tartalmaz: omega-3 és a D-, A- és E-vitaminokat. Ez azonban csak az olyan kiváló minőségű termékekre igaz, mint például a Möller’s, ezért fontos, hogy mindig ellenőrizze, milyen étrend-kiegészítőt vásárol és megfelel-e a szabványnak.

A Möller’s tőkehalmáj-olajat Norvégiában gyártják, kiváló minőségű alapanyagokból, mióta Peter J. Möller norvég gyógyszerész 1854-ben forradalmasította a gyártást.

Omega-3 tartalom a tőkehalmáj-olajban

A Möller’s tőkehalmáj-ból készült olaj gazdag a DHA és EPA omega-3 zsírsavakban. A DHA elősegíti az agy és a szem egészségét, míg az EPA fenntartja a normális szívműködést. A tőkehalmáj-olaj az északkeleti sarkvidéki tőkehal májából készül, amelyet a norvég partok mentén a tél végén halásznak ki. Ez a tőkehalmáj természetes módon gazdag a hosszú láncú, többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavakban, az EPA-ban és a DHA-ban, amelyek az olajos halakban, az ikrában és egyes algafajokban is megtalálhatók.

A vizsgálatok szerint a DHA részt vesz a magzati agy fejlődésében, és hozzájárul a szem és az agy normális működéséhez egész életen át. A DHA-val együtt az EPA különösen fontos az egészséges szív fenntartásában. Jótékony hatás érhető el napi 250 mg EPA és DHA bevitelével.

Milyen előnyei vannak a tőkehalmáj-olaj A-, D-, és E-vitaminjainak?

A Möller’s tőkehalmáj-olaj az omega-3 mellett D-vitaminban is gazdag. A D-vitamin fontos a gyermekek csontrendszerének fejlődéséhez és az erős csontozat egész életen át tartó fenntartásához. A D-vitamin az egészséges immunrendszer fenntartásához is hozzájárul. A vitamin többféle formában létezik, amelyek közül a D2 és a D3 formák a legelterjedtebbek. A D3 bizonyítottan a legkönnyebben felszívódik és hasznosul a szervezetben. A szervezet maga is képes D-vitamint előállítani D3 formájában, ha a csupasz bőr közvetlen napfénynek van kitéve. Azonban kihívást jelenthet, hogy az év során minden nap elegendő napfényt kapjunk, különösen az északi féltekén a hosszabb tél miatt. Ezért fontos, hogy a D-vitaminhoz a táplálkozás és az olyan táplálékkiegészítők, mint a Möller’s révén jusson hozzá.

A Möller tőkehalmáj-olaj további előnyei közé tartozik, hogy A- és E-vitamint is tartalmaz. Az A-vitamin különösen fontos a bőr, az immunrendszer és a látás szempontjából, míg az E-vitamin fontos antioxidáns, amely segít megvédeni a sejteket a szabad oxigéngyökökkel szemben.

Mennyit kell belőle szedni?

A Möller’s tőkehalmáj-olaj számos egészségügyi előnnyel jár, és a szokásos étrend részeként fogyasztva segíthet a fontos tápanyagok megfelelő bevitelének biztosításában.

Napi egy teáskanál (5 ml) elegendő ahhoz, hogy fedezze a 10 és 75 év közötti személyek napi D-vitamin-szükségletét, miközben jelentős mennyiségű A- és E-vitamint is tartalmaz.

Ugyanez a teáskanál 1,2 gramm omega-3 zsírsavat is tartalmaz, amelyből a DHA 0,6 grammot, az EPA pedig 0,4 grammot tesz ki.

A Möller’s tőkehalmáj-olajat megtalálja két ízben (citromos és tutti-frutti) országszerte patikákban és gyógyszertárakban, illetve az alábbi webshopokban is:

Patika24

Sipo.hu

Napibio biobolt

Aherb.hu

Bijo.hu biobolt

Mpatika.hu

What is good health?

Do you have a good lifestyle?

Lifestyle simply means the way in which you live. Health and lifestyle go hand in hand. You might feel you have a good lifestyle if you are physically active, eat healthily and generally experience a sense of wellbeing. Conversely, if you want good health you should also have a good lifestyle.

Physical activity is the major contributor to a good lifestyle, but diet, drugs, stress, sleep and social conditions are also play an important role. Being able to use the body properly to avoid injury also affects lifestyle. Physical activity can also prevent depression and help you to recover more quickly from mental illness, both of which obviously affect your lifestyle.

Diet can be a difficult topic for many. Perhaps you eat too much or too little or maybe you find it hard to know what foods to combine to have a balanced diet. It’s also important to eat food that contains important vitamins, minerals and dietary fibre, omega-3 and antioxidants. On top of all this, you also need to get enough energy, protein and the correct fatty acids. The requirement for these nutrients changes throughout your life. When you are older you also have different requirements than children and younger adults. Women also have different requirements than men. Pregnant and breastfeeding mothers also have special requirements.

When you get older, you lose muscle mass and your body requires less energy and therefore less food. You may lead a less active life than you did before, which is why you require less food. However, your need for minerals, vitamins and other nutrients remains the same. Of course, there are plenty of healthy and active older people, but when you reach 70 to 80 years of age, it’s easier to become ill, especially during flu season.

Some steps you can take to improve your lifestyle and health are to:

What is good quality of life?

The World Health Organisation (WHO) defines quality of life as a state where the individual can realise their potential, cope with normal stressful situations, work in a rewarding and positive way, and be able to contribute to others and society. 

Quality of life is a wide and somewhat diffuse concept that includes joy in, and a desire for, life. These are values that are rather felt than measured, which in turn are based on personal environment and choices. Quality of life doesn’t necessarily depend on being healthy or sick. It’s the moments between worries, sorrows, problems and ailments that matter. For example, if you have a chronic illness, a feeling of mastery can be important when talking about quality of life.

To sum up, quality of life is a combination of health, lifestyle, networks and social support. It’s about experiencing joy, meaning in life, satisfaction, security and a sense of belonging, as well as being able to use your strengths. It’s also about feeling interest in life, coping with everyday situations and a being committed to something or someone. If you have good quality of life, you will be able to cope better with the inevitable stressful situations in life.

Termékeink